Blog ☞ lezen over gezondheid en de onderlaag van groeien ♡

Iedere twee weken verschijnt hier een nieuw berichtje. Is er een onderwerp waar je vragen over hebt?

Stuur me een berichtje en ik schrijf een post, speciaal voor jou ♡.

Houtjes hakken voor Vuur 🔥 en Volle Maan 🌕!
20 juni 2020 

Houtjes hakken voor Vuur 🔥 en Volle Maan 🌕!

Vuur met Volle Maan

Iedere volle maan zit ik buiten met een vuur en doe ik een ceremonie om de maan, de natuur en het leven te bedanken. Er zijn natuurlijk mensen die dat raar vinden, maar dat vind ik niet erg. Ik geniet er namelijk zelf van en dat vind ik nu precíes de goede motivatie voor keuzes die je maakt in je leven. 🥳

Mensen zijn natuur

Een van mijn leraren leerde me: “mensen die zeggen dat ze de natuur in moeten om tot rust te komen, zijn gek. Hoezo zou de natuur buiten hen liggen? Mensen zijn natuur en zijn dus altíjd in de natuur…” “Oja”, dacht ik toen ik dit hoorde. Dat klinkt heel logisch en ook ik dacht dat ik de natuur in moest trekken. Toen ik nog weer later een andere leraar trof, vertelde deze mij dat we niet alleen natuur zijn, maar dat we ook in het ritme van de natuur leven. In het ritme van de Maan. Dat iedere maan een thema heeft, die meeloopt met de seizoenen. En dat het vieren van de Maan, je terugbrengt in het besef een te zijn mét deze eigen natuur.

Wat ik mooi vind aan de cyclus van de Maan

En toen begon ik dat te oefenen. Een vuurtje maken, had ik zelf eigenlijk nog nooit gedaan. Ja, in de kachel, met een gasbrander erop. De bedoeling van het vieren van de maan was vooral dat je bewust bezig bent. Dat je tijd neemt om te dromen en te mijmeren. Dat je geen haast hebt. Dat je kleine detailtjes bekijkt om zo het grotere geheel te bekijken. En dat doe je onder anderen door het vuurtje aan te maken met een enkele lucifer. En als je maan achter maan reflecteert, dan begin je inderdaad de cyclus van de natuur en je eigen leerthema’s beter te begrijpen. Aanrader!

Vuur komt niet uit de lucht vallen

Omdat het vuur niet uit de lucht komt vallen, hak ik zo nu en dan houtjes. Zelf of samen met mijn lieffie. Vandaag was het weer zo ver en hebben we een hele lading klaar gemaakt om te laten drogen. En dit zelf doen… dat vind ik dus zo’n mooi onderdeel van bewust en ontspannen bezig zijn met jezelf en (dus) de natuur. Heb jij wel eens hout gehakt?

Over de schrijver
Hi! Ik ben Sanne Roks. Mens, buitenliefhebber, blubber-fan, 'hondenmoeder' en nieuwsgierig naar jouw verhaal en ontwikkel-wensen. Ik ben er voor de groei-zoekers. Voor hen, die een stevige en gezonde fundering willen. Voor mensen, die zich realiseren dat 'in balans zijn' een werkwoord is en voor iedereen die weet dat het van belang is om verder te zoeken, dan je neus in eerste instantie lang is. Ik zet graag al mijn vakkennis en commitment in, om je te ondersteunen bij het vinden van precies díe ingrediënten die je nodig hebt. Zo kun jij floreren!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down