Blog ☞ lezen over gezondheid en de onderlaag van groeien ♡

Iedere twee weken verschijnt hier een nieuw berichtje. Is er een onderwerp waar je vragen over hebt?

Stuur me een berichtje en ik schrijf een post, speciaal voor jou ♡.

Rijkdom van Misère maken in 4 stappen
8 september 2020 

Rijkdom van Misère maken in 4 stappen

Ik snap het als je zegt: “hoezo altijd maar dat leren, soms ben ik gewoon boos of verdrietig” en dan ben ik het compleet met je eens. Want soms is het leven gewoon pijnlijk en hard werken. Of zijn de dingen die gebeuren ronduit jammer. Dat is prima. Daar mag je, en misschien zelfs wel ‘moet je’, ruimte voor nemen. En toch hè… Mijn onderbuik vertelt me óók, dat ik niet van verspilde moeite houd. Dat ik het zonde van mijn levenstijd vind, als ik niet de maximale opbrengst uit mijn misère haal. Voor degene die dat ook voelen, hier in 4 stappen: zo maak je rijkdom van misère.

Stap 1: verklaar jouw misère tot Goud

Een beetje saai vind ik het dat iedereen roept ‘dat Mindset alles is’. Ik kan het er ook niet mee eens zijn, want ik kan je zo nog een aantal dingen noemen die aan ‘Alles’ zouden moeten worden toegevoegd. Maar. Ik moet toegeven dat mindset zeker óók belangrijk is, want je kunt met logisch nadenken dingen ‘herformuleren’ en daarmee ruimte in je vraagstukken creëren. Én je kunt er de houding waarmee je levenszaken tegemoet treedt mee beïnvloeden. Zo heb ik bijvoorbeeld besloten, dat ik waarde wil halen uit alles wat ik meemaak. Dus ook uit de dingen die ik hard werken vind. Ik heb mijn ‘misère’ daarmee tot Goud verklaard.

Stap 2: weet dat je niet alles in de hand hebt, controle bestaat niet

Natuurlijk zijn er (levens)zaken die je kunt beïnvloeden, maak je zelfstandig keuzes en doe je wat je kunt om je leven zo goed mogelijk vorm te geven… Tegelijkertijd is het een dikke aanrader om je ook bewust te blijven van het feit dat je in het leven niet alles kunt bepalen. Voorbeelden zijn makkelijk te geven: mensen worden ziek en gaan dood, het bedrijf waar je graag werkt gaat failliet, Corona maatregelen worden ingevoerd en uitgebreid, iemand beschadigt iets waaraan je veel waarde hecht… Kortom: je hebt lang niet alles in de hand en je weet dat je altijd schade op zult lopen in het leven. En als dat je uitgangspunt is, dan calculeer je jouw eigen veerkracht in. Je weet dat deze momenten zullen komen… Je weet dat je werk op je bordje zult krijgen en dat je jouw leed niet altijd kunt beïnvloeden. Daarom kun je beter maar zo voluit mogelijk leven en de levensschade waar je geen controle over hebt, op de koop toe nemen.

Stap 3: vul jezelf op met gezondheid

Wie deuken verwacht op te lopen, zorgt dat tie zo goed mogelijk is voorbereid op de impact. Dat doe je deels door jezelf aan de buitenkant te beschermen. Als er dingen zijn die je kunt begrenzen, dan wil je die kans zeker benutten. Toch wil je geen harde muren om je heen hebben staan en daarom is het misschien nog wel belangrijker, dat je flexibel en ‘goed opgevuld’ bent en blijft. Leef en geniet zo vrijuit mogelijk en zorg dat je jouw ’systeem’ (dat noem ik altijd zo omdat we zo complex in elkaar zitten, lees hier wat ik ermee bedoel) goed verzorgt en voedt: doe oefeningen die je energiesysteem open en vitaal houden, zorg dat je voldoende seksuele energie in je lijf hebt en slaap op een gezonde manier. Als je deze dingen doet, dan eet je als vanzelf ook de dingen die je lijf wilt hebben en beweeg je omdat je daar zin in hebt. Kortom: zorg dat je een buffer hebt door jezelf op te vullen met gezondheid!

Stap 4: maak harde dingen zacht

Ben je dan klaar? Welnee. Natuurlijk niet 😊, maar een stevige basis heb je al wèl te pakken. De klus die erop volgt, is best een hele grote. Eentje die iedere minuut van je investeringen waard is: leer ‘harde dingen zacht te maken’. Het ziet er zo uit: er gebeurt iets in je leven dat pijnlijk is. Je ’systeem’ zal stress ervaren en wilt de bekende vecht, vlucht of bevries acties (overlevingsreacties) uitvoeren. Je ‘systeem’, met andere woorden, verkrampt. Dat is zeker niet wat jij wilt, jij wilt namelijk juist jouw zachtheid, veerkracht, je opgebouwde gezondheid en de natuurlijke flow behouden. Om dat te doen, heb je diep bewustzijn nodig over wat de triggers zijn die effect hebben op jouw systeem. Soms is het handig om te weten waar ze vandaan komen, maar vaak is dat niet eens nodig. Met ieder brokje bewustzijn en het ‘laten smelten van verkramping en bevroren water’, (lees ook In de rouw of ‘bang om blij te zijn’? Zo ga je ermee om!), maak jij pijnlijke dingen rijk, zacht en verdiepend.

Hulp nodig om deze stappen te zetten? Neem gerust contact op!

Zachte groet,

Sanne

Over de schrijver
Hi! Ik ben Sanne Roks. Mens, buitenliefhebber, blubber-fan, 'hondenmoeder' en nieuwsgierig naar jouw verhaal en ontwikkel-wensen. Ik ben er voor de groei-zoekers. Voor hen, die een stevige en gezonde fundering willen. Voor mensen, die zich realiseren dat 'in balans zijn' een werkwoord is en voor iedereen die weet dat het van belang is om verder te zoeken, dan je neus in eerste instantie lang is. Ik zet graag al mijn vakkennis en commitment in, om je te ondersteunen bij het vinden van precies díe ingrediënten die je nodig hebt. Zo kun jij floreren!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down