Blog ☞ lezen over gezondheid en de onderlaag van groeien ♡

Iedere twee weken verschijnt hier een nieuw berichtje. Is er een onderwerp waar je vragen over hebt?

Stuur me een berichtje en ik schrijf een post, speciaal voor jou ♡.

De uil in mijn logo
17 maart 2020 

De uil in mijn logo

Waarom ik voor een uil in mijn logo koos

Heel simpel: ik vind uilen cool 🥰. Ze staan natuurlijk symbool voor kennis, wijsheid, leren en groeien. Voor breed kunnen kijken (want die nek draait enorm ver rond). Én ze zijn subtiel, zoefen muisstil door de nacht en representeren rust en balans.

Hoe uilen bij #voorlopers passen

Toen mijn logo gemaakt werd, was ik nog lang niet bezig met de ‘Hashtag Voorlopers’. Dat kwam pas vijf jaar later. Ik was tot dan toe bezig geweest met met studeren, met het zoeken naar kennis, met het begeleiden van mensen die voor coaching en supervisie kwamen. Met het coachen van teams en leidinggevenden. Steeds helderder werd het voor me, dat de mensen die graag met mij werken (en ik met hen!), mensen zijn die naar ruimte zoeken. Die oprecht zijn in hun attitude. Die zien dat dingen in patronen lopen. Die echt wel tegen dingen aanlopen en die dan zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Langzaam ontstond het beeld van het streven van #voorlopers: ze willen een beetje zijn, zoals dat uiltje in mijn logo 😊!

#Voorlopers zijn reflectief en op zoek naar verbetering van hun eigen situatie en die van de wereld

Even dus weer even terug naar dat uiltje… Uilenkenners weten dat de wijsheid van een uil zeker niet in een kunstjes zit. Als ze getraind zijn om van hand tot hand te vliegen (zoals deze op de foto), dan doen ze dat alleen op één specifieke plek. Ga je 100 meter verderop staan, dan bekijken ze de wereld met nieuwe ogen. Weg kunstje. Weg met de oude routine. Ze kunnen dan een kwartier rond zitten kijken om de boel te bestuderen. Gewoon opnieuw de wereld ontdekken. Je kunt het dom noemen, maar persoonlijk vind ik het vooral hilarisch en een goede les voor ons: om steeds opnieuw jezelf en de wereld om je heen bekijken en de boel met nieuwe ogen bekijken. Waar ben je eigenlijk? Waarom? Wat bevalt je en wat niet? Waar zou je heen willen bewegen. Een typische #voorloper is dus wat mij betreft een beetje als een uil. En daarom nog steeds: I love mijn logo.

Over de schrijver
Hi! Ik ben Sanne Roks. Mens, buitenliefhebber, blubber-fan, 'hondenmoeder' en nieuwsgierig naar jouw verhaal en ontwikkel-wensen. Ik ben er voor de groei-zoekers. Voor hen, die een stevige en gezonde fundering willen. Voor mensen, die zich realiseren dat 'in balans zijn' een werkwoord is en voor iedereen die weet dat het van belang is om verder te zoeken, dan je neus in eerste instantie lang is. Ik zet graag al mijn vakkennis en commitment in, om je te ondersteunen bij het vinden van precies díe ingrediënten die je nodig hebt. Zo kun jij floreren!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down